Hilde De Clerck

Hilde De Clerck

Biografie

Ik schilder nu al dertig jaar, maar met een (grote) pauze toen mijn kinderen klein waren. Ik volgde les in Meylandt van 1987 tot 1994.

In 2001 heb ik de draad weer opgenomen en ben terug academie gaan volgen in Meylandt.

Op het moment maak ik abstracte werken die vooral bedoeld zijn om het publiek te boeien door een spel van kleur en reliëf. Ze groeien vanzelf tijdens het schilderen zonder vooropgesteld ontwerp. Zowel hevige vrolijke kleuren als ingetogen aarde- en natuurtinten komen aan bod.

Mijn inspiratie vind ik het fauvisme en het impressionisme, schilderkunst die ik al van in mijn jeugd bewonder. Mijn eerste schilderijen, tot zo’n jaar of 8 geleden, waren dan ook meer figuratief, maar dat is langzaam geëvolueerd naar mijn huidige abstracte werk.

Galerij

SELECTIE