Over ons

Curtista Logo
CURTISTA

Historiek en doel

Kunstenaarscollectief  “Curtista” (afgeleid van “Coursel” en “Artist”) werd in 1991 opgericht.

Begonnen als een bijeen gebrachte groep Koerselse kunstenaars, niet al te hecht met elkaar, maar op een spoor gezet richting toekomst, mogen we momenteel stellen dat de huidige kunstkring Curtista een zeer hechte groep zielsverwanten is met veel begrip en respect voor elkaars werk en ideeën. 

Door de jaren heen is de groep ettelijke keren van aantal en leden veranderd , maar toch is er sinds enkele jaren een vaste groep overgebleven, met momenteel 18 leden.

Het is een fijne groep waar we regelmatig mee samenkomen en ook leuke en interessante dingen mee organiseren. Het bestuur speelt een belangrijke rol in de samenhang van deze groep en er wordt dan ook in de beste verstandhouding vergaderd.

Vele leden hebben de kunstacademie Meylandt achter zich of zijn nog steeds verknocht aan dit kasteel en omgeving om hun specifieke talenten te vervolmaken.

Onze jaarlijkse groepstentoonstelling in het casino van Beringen, is telkens het hoogtepunt van het jaar, wanneer ieder lid de vrijheid krijgt zijn eigen werken te tonen aan een breed publiek.

Onze activiteiten gaan echter ook verder dan tentoonstellen alleen, en zo doen we regelmatig een uitstap naar een grote of minder grote kunststad, waar niet enkel de stad zelf, maar ook enkele galerijen en musea de revue passeren. 

Enkele buitenlandse groepsreizen waren telkens gehuld in een sfeer van vriendschap en plezier. Rome, Lissabon en Valencia, waren telkens uniek op zich en steeds te kort van duur, mede door goed overleg en organisatie van de “reisleidster”.

Andere activiteiten zijn ook voor breed publiek op poten gezet, zoals workshops en tentoonstellingen in de natuur. En onze deelname aan de “ecologische voetafdruk” was ook een puike organisatie.

Sinds zijn oprichting is de kunstkring blijven groeien in artistieke diversiteit en diepgang, in een prachtige vriendschap, engagement en in openstaan voor vernieuwende inzichten.

We hopen nog lang met deze groep te mogen genieten van elkaars werk en gezelschap en dit te delen met vrienden en kennissen.