Thea Van Alphen

Thea Van Alphen

Biografie

Mijn roots liggen in Nederland waar ik lerares Nederlands was en later de directie waarnam van de Volksuniversiteit in Breda. Daar heb ik diverse cursussen tekenen, schilderen, kunstgeschiedenis en keramiek gevolgd. 

Tien jaar geleden kocht ik samen met mijn man een huis in de Linkestraat te Koersel. Mijn echtgenoot is helaas ongeveer vier jaar geleden overleden. Maar later kon ik de draad van mijn vroegere interesses weer oppakken. Tekenen en schetsen was altijd mijn ding. Op de vele reizen die we samen ondernamen hield ik dagboeken bij die geïllustreerd werden met ter plaatse gemaakte tekeningen en aquarellen. Fotograferen kwam daar later bij.

In 1999 maakte ik een 6 maandenlange en avontuurlijke reis naar China. De notities en tekeningen zijn verwerkt tot een spannend reisverslag in boekvorm. China werd een grote inspiratiebron voor mijn keramisch werk.

Galerij

SELECTIE